De eerste week met jullie pasgeboren kindje is intensief, vermoeiend maar zeer bijzonder. Het is een heel belangrijke periode voor de hechting en jullie groei en eerste stappen als gezin of als ouders van een gezin met 2e kindje of meer. Daarom is het zo belangrijk dat jullie een ervaren kraamverzorgende hebben die geniet van haar werk en goed opgeleid is. 
Zelf vind ik het prettig om al bij de bevalling aanwezig te zijn zodat we daar gedurende de kraamweek nog over kunnen praten en ik eventueel vragen kan beantwoorden over zaken die jullie wellicht ontgaan zijn. 
Ik kan als jullie dat willen al ondersteunen tijdens de bevalling, ook in een vroeg stadium. De bevalling kan op bed, de baarkruk of in bad plaatsvinden, net waar jij je prettig bij voelt.  Ik assisteer de verloskundige tijdens de bevalling. Na de bevalling blijf ik nog om jullie te helpen met de voeding van de baby en zorg ik dat je frisgewassen in een schoon bed ligt en dat jullie de nodige informatie hebben gehad voor de zorg voor jullie baby.  Een opstart bij thuiskomst in de avond behoort tot de mogelijkheden.  

Ik heb in 2015 van Beatrijs Smulders de Doula scholing gehad. Waarom een Doula?; soms kan de verloskundige nog niet bij je blijven doordat de bevalling in een vroeg stadium is en zij nog andere verplichtingen heeft. Als je dan liever niet alleen bent dan kan ik jou en je partner ondersteunen tijdens de ontsluitingsweeën. Ik kan helpen om rust te  creëren door mee te puffen, masseren en jullie te coachen.    

De zorg voor moeder en kind is het belangrijkste onderdeel van de kraamzorg en de daarbij behorende informatie en instructies. De begeleiding van de borstvoeding of  kunstvoeding (of een combi daarvan) is ook een taak van de kraamverzorgende. Ik ben als kraamverzorgende de ogen en oren van de verloskundige dus ik observeer, signaleer en rapporteer  in de dossiers hoe het gaat met de moeder en de baby. 2 x daags doe ik de controles bij moeder en baby. De zorg voor de vader en eventueel andere kinderen is ook belangrijk en daarom betrek ik ze overal bij. Ook huisdieren zijn voor mij geen probleem. Ik verzorg ontbijt, lunch, fruithapjes en in overleg (en indien er tijd is) de avondmaaltijd of ik bereid iets voor. Rekening houdend met dieetvoorschriften (ijzer-,vezel- en vitamine rijk).  Er wordt licht huishoudelijk werk gedaan en het sanitair maak ik dagelijks schoon. De gezins-was wordt bijgehouden. Visite wordt verzorgd. 

Ik verdeel de kraamweek grofweg in 3 delen. Het eerste gedeelte zorg ik voor alles zodat jullie kunnen bijkomen van de bevalling. Het 2e gedeelte geef ik instructie over allerlei zaken en het 3e gedeelte doen jullie het zelf en ondersteun ik waar nodig. De uren verdelen we in overleg, vaak begin van de week de dagen iets langer en eind van de week iets korter. Ook onderhoud ik de contacten met de verloskundige en eind van de week maak ik een overdracht naar de wijkverpleegkundige zodat de kraamzorg naadloos overgaat naar de wijkverpleegkundige zorg van het consultatie bureau. 
Ik vind het belangrijk dat er een ontspannen sfeer is en dat jullie na 8 dagen zelf de zorg van jullie kindje op jullie kunnen nemen. De kraamtijd is een periode waar je met plezier op terug moet kunnen kijken.  

In de zwangerschap kom ik al een keer met jullie kennismaken en een intake gesprek voeren zodat de verwachtingen beiderzijds duidelijk zijn. Als er een klik is dan kunnen we het zorgcontract tekenen en we houden regelmatig contact tijdens de zwangerschap.