Hierbij wil ik me graag even voorstellen, mijn naam is Elvera van Diepen geboren in 1965 in Hoorn. Trotse moeder van een zoon sinds 1991, nu ook super trotse oma sinds 2022. In januari 1985 ben ik begonnen als leerling kraamverzorgende in mei 1986 heb ik mijn diploma behaald. Al ruim 30 jaar oefen ik met heel veel passie mijn vak uit.  Het is telkens weer spannend waar ik terecht kom en welke cliënten ik tref. Geen dag is hetzelfde en ik vind het elke keer weer een uitdaging om een gezin te begeleiden in het net begonnen ouderschap. Elke verzorging en ieder gezin is anders en ontdek ik andere en nieuwe manieren om vaardigheden aan de nieuwbakken ouders te leren.  
Ondanks dat ik het al heel lang doe is dit echt mijn ding; ik krijg energie van mijn werk en als ik erover vertel stralen mijn ogen krijg ik vaak te horen. In elk gezin is er wel een bijzonderheid waar ik me in kan verdiepen om samen met de ouders en de verloskundige naar een oplossing zoeken, zeker als dingen niet zo soepel lopen als men had gehoopt.  
Anderstaligen vind ik ook een uitdaging om te begeleiden. In 1990/ 1991 ben ik een jaar naar Amerika geweest als au pair toen daar het 4e kindje geboren werd. De verschillende gebruiken en gewoontes van de culturen vind ik interessant en leerzaam. Ik vraag dan ook altijd waarom bepaalde dingen op die manier gedaan worden, ik kan er altijd iets van opsteken. Als ik het idee heb dat het niet verantwoord is dan leg ik uit waarom ik het op een andere manier doe. Dit altijd op een respectvolle manier en als de ouders het liever op hun “eigen wijze” doen dan maak ik een aantekening in het zorgplan zodat de verloskundige ook weet dat de informatie is gegeven maar dat een andere keuze beter bij het gezin past. 
Een bevalling vind ik altijd één van de mooiste dingen om een verzorging mee te beginnen, de start van een nieuw leven is elke keer weer heel bijzonder. De reactie van de nieuwe ouders, de groei die ze samen doormaken tijdens de weeën en dan de ontlading als dat kleine hoopje mens op de buik wordt gelegd; Prachtig! Ik hoop dat ik die verwondering en bewondering voor het nieuwe mini mensje altijd vast blijf houden. Ik heb gewoon het mooiste beroep van de wereld!  
Ondanks mijn ervaring ben ik me er van bewust dat ook het vak van kraamverzorgende aan ontwikkeling onderhevig is. Ik vind het dan ook belangrijk om regelmatig bijscholingen te doen. In 2000 heb ik mijn diploma praktijkopleider gehaald en ben van 2000 tot 2015 praktijkopleider geweest en heb mijn passie en deskundigheid met heel veel nieuwe kraamverzorgenden kunnen delen in die jaren. Ook heb ik een Doula scholing gevolgd bij Verloskundige Beatrijs Smulders en heb hier veel opgestoken om de barende en haar partner te ondersteunen tijdens de bevalling. Ik zal me blijven ontwikkelen want er zijn veel interessante scholingen in mijn vakgebied. Ik ben ingeschreven bij het KCKZ sinds 2013 en up to date met mijn verplichte scholingen. Ik ben in 2020 geslaagd voor de opleiding natuurlijke kraamzorg in Zeist en in 2022 het verdiepingsjaar natuurlijke kraamzorg afgerond.